Училището за вампири

Добре дошли в училището за вампири, създадено по романите на П. Каст и К. Каст! Преживейте живота си такъв, какъвто го искате!
 
ИндексИндекс  PortalPortal  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  
Спечелете
ВИЖТЕ КОЙ СПЕЧЕЛИ, КАТО ЦЪКНЕТЕ НА СНИМКАТА ОТГОРЕ!!!
Станете преводач
Спешно набираме преводачи. Ако имате желанието да бъдете такъв цъкнете ТУК
Latest topics
Предстоящи събития
Станете наши приятели
Специални приятели
---------------------------
Чат

Share | 
 

 Ритуалната зала

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Ник Дийн
Директор; Учител по Драма, Владее елемента Земя
avatar

Posts : 161
Join date : 10.04.2010
Age : 23

ПисанеЗаглавие: Ритуалната зала   Нед Апр 11, 2010 2:47 pm

При пълнолуние тук се провеждаха ритуалите на ученическата група, на която присъстваха всички.

_________________
Върнете се в началото Go down
http://school-for-vampire.vampire-legend.com
Сарафина Дюшан
Третокурсничка; Подготвяна за Висша жрица
avatar

Posts : 211
Join date : 08.06.2010
Age : 21
Location : The House of Night

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Нед Авг 22, 2010 6:16 pm

Алисън тичаше. Но спря преди да стигне до целта си. Спря точно пред храма на Дъщерите и Синовете на мрака. Защо спря? Какво правеше отново? Пак ли тези откачени инстинкти на Никс? И този път Али не пренебрегна повика от... и тя не знаеше откъде. Обърна се към величествената сграда и тръгна да се изкачва по стълбите. Нямаше работа тук и чудесно го знаеше. Тя не беше част от Дъщерите на Мрака. Но Никс и казваше да продължи напред и тя го направи. Две три стъпала преди края на стълбището тя отново спря. Усещаше нещо ново, зародило се в душата си. За пореден Али се запита все същият въпрос - Какво ставаше? Чувстваше сякаш все пак в този храм и беше мястото. Тя влезе вътре и се огледа. Намираше се в огромна ритуална зала, по средата на която имаше изрисувано нещо като кръг с четири цветни свещи и една по срадата. Явно всичко вече беше готово за предстоящият след няколко дни ритуал. Алисън знаеше, че както и в Големия храм на Никс, воден от Висшата жрица имаше ритуал за пълнолунието, така и тук се провеждаше такъв. Тя престъпи кам кръга от свещи и влезе по средата му. Осъзнаваше, че не бива да го прави, но не и пукаше особено. Беше свикнала да нарушава правилата. Тя приклекна и взе лилавата свещ, която стоеше по средата на кръга, и я вдигна. Докато се изправи свещта се беше запалила. Поредната причина в последните няколко минути за Али да подскочи, но за щастие тя не изпусна свещта. В огромната Ритуална зала беше тъмно като в мрак само в средата и се виждаше малкото пламъче на свещта. Алисън усещаше магията, която я заобикаляше, въпреки че огромното помещение беше празно откъм хора. Алисън притвори очи в блаженство при магическото чувство, което изпълваше душата и.
- Какво правиш тук? - прокънтя един леден глас в празната зала. Този път Али изпусна свещта и тя изгасна. Тя се зозърта в заобикалящата я тъмнина и престъпи извън кръга.
- Аам... нищо? - каза тя неуверено, все още незнаейки на кого говори.
Върнете се в началото Go down
Селена "Лена" Дюшън
Четвъртокурсничка; Дъщеря на Водата, Редактор (главен), Потребител на месец Авгус
avatar

Posts : 597
Join date : 02.06.2010
Age : 20
Location : House of Night/Тулса

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Нед Авг 22, 2010 7:27 pm

-Да не би да се изплаши? - попитах я аз все още говорейки със студенина в гласа и скрита в сенките. Понеже вече виждах доста добре в тъмното, лесно забелязах че това беше Алисън.
-Знаеш ли че не би трябвало да пипаш нищо от кръга до ритуала? - въпросително повдигнах вежди аз, макар и да знаех че тя не може да ме види. На рафта до мен имаше запалка. Взех я в ръцете си и запалих няколко други свещи които бяха на около.
Във залата имаше малко светлина от тези около пет свещи които бях запалила, но бяха достатъчни че и двете да виждаме.
-Та какво правиш тук? - отново я попитах, но вече приятелски настроено, но и леко защитнически ако тя каже нещо което няма да ми се хареса.

_________________Daughter of WaterРима & Феникс
Върнете се в началото Go down
Сарафина Дюшан
Третокурсничка; Подготвяна за Висша жрица
avatar

Posts : 211
Join date : 08.06.2010
Age : 21
Location : The House of Night

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Нед Авг 22, 2010 11:41 pm

Да, тя знаеше, че не бива да пипа нещата за ритуала, а на въпроса какво правеше тук, Али можеше да отговори само едно:
- Всъщност... не знам - наистина тя си нямаше и напредстава къкво прави на това място и защо е тук, след като се предполага, че би трябвало да е на закуска.
На приглушената светлина на свещите, Алисън ясно можеше да види, че поради някаква странна причина студеното изражение на Дулсе се беше смекчило, което малко поуспокои русокоската от първоначалния шок, който я беше обзел от изненадващата поява на Мария.
Али се наведе за да вдигне изпуснатата свещ от земята и в мига в който я докосна и я отлепи от пода, свещта пак се запали
- Как направи това? - отекна смаяният и отново студен глас на Дулсе.
ДиЛорентес я погледна стреснато.
- Не знам - повтори тя невинно. Чудеше са дали Мария и вярва, че в действителност си няма идея какво се случва.
Но когато пак извърна поглед към свещта в ръцете си, Алисън бързо забрави за терзанията си относно момичето. Трепкащото оранжево пламъче осветяваше граейналото и от благовение лице и се отразяваше в блестящите и от щастие изумруденозелени очи.
Този пламък сякаш разкриваше най-красивото в Али. Докато го гледаше тя усещаше как нещо зародено дъблоко в нея се отключва, нещо, подарено и от Никс. Нищо не може да я изтръгне от блаженството, което я беше обзело. Е, или почти нищо. Тя беше забравила, че не е сама в Ритуалната зала.

Ох не искам да развалям красивия пост, но нямам избор. Алис, забранено е да пишеш от името на другите, освен ако те не са ти дали това право, а ако е така, то това трябва да се съобщи в поста. Примерно пишеш пишеш и в края слагаш едно: С право дадено от Дулсе, или там който е.
Върнете се в началото Go down
Селена "Лена" Дюшън
Четвъртокурсничка; Дъщеря на Водата, Редактор (главен), Потребител на месец Авгус
avatar

Posts : 597
Join date : 02.06.2010
Age : 20
Location : House of Night/Тулса

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Пон Авг 23, 2010 1:06 am

Внимателно следях действията на Алисън. Със времето се бях научила да разпознавам чувствата на хората като следя действията им или ги погленда в очите. Забелязах че Алисън беше нервна. Е реших че така или иначе няма какво да губя ако се настроя приятелски. Можех да спечеля нов приятел или...или просто нищо. Реших да издам истинската си същност и пред нея както и пред Кейт и Еовин. Във очите ми изведнъж грейна пламъче и една прекрасна усмивка си намери място на лицето ми. Със един обикновен...е не чак толкова обикновен, по скоро вампирски скок се озовах до Алисън. Усмихнах и се приятелски и реших да и кажа нещо.
-Ъмм...защо си притеснена? - попитах аз.
-Ъъъ...ако е тайна ще те разбера. - от ново нежно казах аз, и седнах близо до нея на едно стъпало от красивите и дълги виещи се стълби.

_________________Daughter of WaterРима & Феникс
Върнете се в началото Go down
Сарафина Дюшан
Третокурсничка; Подготвяна за Висша жрица
avatar

Posts : 211
Join date : 08.06.2010
Age : 21
Location : The House of Night

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Пон Авг 23, 2010 1:21 am

- Не толкова притеснена, колкото... - не можеше да го опише, странното чувство, което я изпълваше, когато гледаше пламъка. - Не разбирам какво се случва, но разбирам, че се случво нещо странно. Нещо странно... с мен. Преди малко открих, че съм сврхсилна и бърза, а сега... - това беше най-странното и поради това я плашеше. - Тази свещ - вдигна тя лилавата свещ пред лицето на Дулсе - са пали от самосебеси, само като я докосна. Какво може да значи това? - обърна се тя за помощ към момичето, с което досега се бе държала така студено, а и тя със нея по същия начин.
"Какво става, Никс?" - обрна се тя към милсено и към Богинята. Тогава отново усети онова странно присъствие, което бе усетила и в гората.
"Това е твоя дар, дъще. Използвай го добре!" - прошепна някой в ухото и.
- Моят дар? - за пореден път подскочи Алисън. Но какъв беше този дар? Какво можеше да прави тя? И нима... нима току-що беше говорила с Богинята? С Никс?
- Тя каза...
- Кой каза? - бързо я прекъсна Дулсе.
- Не знам... може би Никс? - този път Мария не си позволи да спре потока и от думи на Алисън. - Каза, че това - тя разклати свещта в ръката си - бил моят дар. Моят - натътри тя на местоимението - дар - прознесе последната дума немощно. - Какъв е този дар, Дулсе? Какво значи това? - отново се обрна тя към червенокоската. Дъщерята на водата трябваше да знае за какво говори Никс. А ако не знаеше... Ник вече наистина трябваше да знае.

Върнете се в началото Go down
Селена "Лена" Дюшън
Четвъртокурсничка; Дъщеря на Водата, Редактор (главен), Потребител на месец Авгус
avatar

Posts : 597
Join date : 02.06.2010
Age : 20
Location : House of Night/Тулса

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Пон Авг 23, 2010 2:59 am

-Ами това обикновено става когато получиш нова дарба. - замислено отговорих.
-До колкото разбрах това че си свръх силна означава че дарбата ти е свръхсила. - заключих аз и я погледнах.
-А за това че свеща се пали, може да означава че притежаваш елемента огън, което не е толкова не възможно колкото странно защото Еовин Мей го притежава. - бавно и търпеливо казах аз така че момичето срещу мен да разбере.
-Другата възможност за дарба е елемента Дук което ще е невероятно. - очите ми заблестяха и една странна усмивка се настани на лицето ми.
-Имам идея. Защо не пробваш да направиш нещо друго. - изказах мислите си и отново я погледнах.
-Представи си, че контролираш елемента дух, избери си стихия и се опитай да направиш нещо, но за целта се успокой и концентрираи. - усмихнах и се аз отново, за да и покажа, че не е сама и ще и помогна.

_________________Daughter of WaterРима & Феникс
Върнете се в началото Go down
Сарафина Дюшан
Третокурсничка; Подготвяна за Висша жрица
avatar

Posts : 211
Join date : 08.06.2010
Age : 21
Location : The House of Night

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Вто Авг 24, 2010 2:08 am

Какво да си представи? Какъв дух? Алисън не разбираше какво и говори момичето и просто стоеше и я гледаше недоумяващо.
- Избери си стихия... - повтори Дулсе, бавно и спокойно. Личеше си, че иска да помогне на русокоската, но в този момент тя не можеше да го оцени и просто изсумтя с досада на, както тя го разчете, наставническия и тон.
- За каква стихия говориш? Какъв е този дух? - тя наистина беше много объркана. Свещта в ръката и продължаваше да гори, но вече не и доставяше такова удоволствие, а просто със всяко следващо свое трепване, пламъкът пораждаше нови и нови въпроси.
- ... и се опитай да направиш нещо с нея - продължи Дулсе с малко по-силен глас, да не би Али пак да я прекъсне.
- Добре - прошепна русото момиче и се замисли коя стихия би било най-уместно да използва. Реши да опита с въздуха. Все пак от него имаше неизчерпаеми количества навсякъде около себе си. Затвори очи и се замисли за лекият и приятен бриз, който така обичаше да я обгръща, когато беше на плажа. Опита се да си представи, че държи този вятър в ръцете си и го насочва към... В този миг тя усети как изпуска контрола, който така несъзнателно беше поела и силен полъх я удари в лицето, а след няколко скунди просто изчезна. Алисън вече не усещаше мекият допир на топлината, която се излъчваше от пламъка на лилавата свещ. Тя отвори очи и първо погледна фитила на доскоро горящата свещ, а после се обърна и към Мария.
- Какво беше това? - попита Али притеснено с лек трепет в гласа си.
Върнете се в началото Go down
Селена "Лена" Дюшън
Четвъртокурсничка; Дъщеря на Водата, Редактор (главен), Потребител на месец Авгус
avatar

Posts : 597
Join date : 02.06.2010
Age : 20
Location : House of Night/Тулса

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Вто Авг 24, 2010 1:58 pm

Вятъра който призова Алисън леко развя косата ми защото бях зад нея.
- Невероятно. - само това успях да кажа аз.
След като се съвзех се усмихнах и се обърнах към Алисън.
- Ако е това което си мисля, може би ти си новият лидер на Дъщерите и Синовете на Мрака. - казах аз.
- Поздравления. Дано да е това. - казах и, и я хушнах. След като я пуснах видях объркания и поглед.
- Ето вече ще си в Дъщерите на мрака и то като наш лидер. - усмихнах и се аз.
- Помня че на моста ме попита как можеш да влезеш тук, а аз ти казах само ако имаш уникална дарба, а твоята е невероятна. - не спирх да и говоря.
- Е, отново поздравления. - отново я поздравих аз, и я оставих да се съвземе като седнах от страни.


_________________Daughter of WaterРима & Феникс
Върнете се в началото Go down
Сарафина Дюшан
Третокурсничка; Подготвяна за Висша жрица
avatar

Posts : 211
Join date : 08.06.2010
Age : 21
Location : The House of Night

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Вто Авг 24, 2010 6:08 pm

Какво, какво, КАКВО? Кога успя да стане част от Дъщерите на Мрака? И как така щеше да бъде техен лидер? Та тя не знаеше какво да прави. Не знаеше каква е тази дарба, не знаеше как да я управлява.
- Дулсе, какво искаш да кажеш? Не те разбирам. Как ще съм лидер? Нали твоята приятелка...?
Лицето на Мария се помрачи малко, но тя продължи да се усмихва мило - състояние, в което Алисън не я беше виждала досега.
- Явно Никс е избрала теб, значи най-вероятно го заслужаваш - каза тя. Чакай, това комплимент ли беше? Али не можеше да повярва на ушите си, но не прекъсна червенокската, чакайки да тя да свърши. - Сега ти ще трябва да водеш нашите руитуали - съобщи тя тържествено.
Моля!? Това вече дойде твърде много на Алисън. Да води ритуали? Какво трябваше да значи това? Тя беше присъствала само на един ритуал дасега - този на миналото пълнолуние, воден от Катейша Бенетс. Струваше и се непосилно да направи това, което тя правеше тогава. Да призовава елементи, да танцува и да говори пред толкова много хора.
- А трябва ли... трябва ли да рецитирам... стихове? - попита тя глуповато, на което Дулси се разсмя. Явно дъщерята на водата беше доста навътре с тези неща.
- Най-вероятно - да - каза тя замислено. Не се притеснявай ще ти обясним всичко, останалите от Дъщерите на Мрака и Висшата жрица знаят какво да правят. Ще се научиш, не се притеснявай. Толкова се радвам за теб! - прегърна я отново и този път Али се отусна и отвърна на жеста и.
След това ДиЛорентес за пореден път тази сутрин (вечер) погледна часовника си и каза на Мария:
- Скоро закуската ще свърши. Какво ще кажеш? Да отидем ли?
Върнете се в началото Go down
Селена "Лена" Дюшън
Четвъртокурсничка; Дъщеря на Водата, Редактор (главен), Потребител на месец Авгус
avatar

Posts : 597
Join date : 02.06.2010
Age : 20
Location : House of Night/Тулса

ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   Вто Авг 24, 2010 6:12 pm

Погледнах часовника, а след това и чух къркоренето на корема си.
-Дам определено трябва да отидем. - двете с Али тръгнахме към столовата.

п.п Сори че е късо ама за този пост нещо нямах муза.

_________________Daughter of WaterРима & Феникс
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Ритуалната зала   

Върнете се в началото Go down
 
Ритуалната зала
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Училището за вампири :: Храмовете :: Храмът на "Дъщерите и синовете на мрака"-
Идете на: